Mersin’de AKP’ye Durdurulamayan Protesto

Fot:Hakan Koçman-The Epoch Times

(The Epochtimes – Özel Haber) AKP’nin meclisten geçirmeye çalıştığı Torba yasasını protesto etmek için KESK, DİSK, Halk Evleri , Özgürlükçü Sosyalist Partisi gibi birçok grubun bir araya gelerek düzenlediği ve çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir grup, AKP Akdeniz İlçe Örgütü binasının önüne yürüyerek AKP’yi protesto etti.

“AKP’nin sonu mubarek olsun”, “Direne direne kazancağız” gibi sloganlarla Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kesk binası önünde yürüyüşe başlayan grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak yürüdü. İstiklal Caddesi’nden geçerek kentin en işlek caddelerinden Hastane Caddesi’ne giren grup polisin tüm uyarılarına rağmen yürüyüşü kaldırımdan devam ettirmedi ve caddede trafik akışına engel olarak yürüyüşünü sürdürdü. Sivil polis ekiplerinin uyarıları yeterli olmayınca, olay yerine Çevik Kuvvet Şube ekipleri sevk edildi. Kısa süreli yaşanan arbedede, her iki tarafın da sağ duyulu davranmasıyla olayların büyümesi engellendi.

Hastane Caddesi’ndeki AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı önüne kadar gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Kesk sözcüsü Kenan Hazar, Meclis’te görüşülmekte olan “Torba Yasa Tasarısı”nda öğrenci affı, emeklilerin bazı taleplerinin karşılanması gibi düzenlemelerin yanında milyonlarca işçi ve emekçinin haklarının gasp edilmesi gibi düzenlemeleri de içerdiğini öne sürdü.

3 Şubat 2011 tarihinde Türkiye’nin en saygın emek örgütlerinin tamamen yasal ve meşru eyleminin, siyasi iktidarın güvenlik güçleri tarafından şiddet kullanılarak engellendiğine dikkat çeken Hazar, görüşülmekte olan yasanın güvensiz olduğunu, bölgesel asgari ücret uygulamasının yanlışlığını ve işsizlik fonunun yağmalandığını iddia eden Hazar, “Hiç ses çıkarmamalı mıydık?, demokratik haklarımızı savunmasa mıydık?, TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa’yı protesto için 81 ilden AKP il-ilçe örgütleri önünde yasaya ’hayır’ diyoruz” dedi.

Açıklamadan sonra grup olaysız dağıldı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.