Angelina Jolie Dünya’nın Gözünü Hatay’a Çevirdi

Fot: Hakan Koçman/The Epoch Times

Ünlü film yıldızı Angelina Jolie, Suriye’deki olaylardan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecileri ziyaret etmek ve onlara moral vermek için Hatay’a geldi. Normal programından yaklaşık 3,5 saat rötarlı olarak kendi özel jeti ile Hatay’a gelen Jolie’yi, Hatay Valiliği’nden yetkililer havaalanında karşıladı. Beraberinde bulunan BM Mülteci Yüksek Komiserliği’nden yetkililerle havaalanından ayrılan Jolie Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunan Kızılay Mülteci Kampı’na doğru yola koyuldu.

Dünya Basını Oradaydı

Angelina Jolie’nin barış elçisi olarak Hatay’a geleceğini duyan dünya basını da Kızılay’ın kampı önünde uzun bir kortej oluşturdu. Hatay’daki tüm otellerin dolduğunu belirten yetkililer dünya basının gösterdiği ilgiden son derece memnundu. Ararlında Jolie’nin hayranlarının da bulunduğu kortej polis tarafından barikat altına alındı ve gazetecilerin kampa girmelerine müsaade edilmedi.

Fot: Hakan Koçman/The Epoch Times

Angelina Jolie Kampta

Angelina Jolie saat 16:00 civarında camları kapalı bir van ile direk olarak kampa giriş yaptı. Kampın girişine “Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin” yazılı bir karşılama pankartı asıldı. 2 saatten fazla bir süre boyunca kampta kalan Jolie’nin burada kampta bulunan ailelerin dertlerini dinlediği, çocuklarla oyunlar oynayıp meyve yediği, oyuncak dolu Kızılay sevgi paketlerinin dağıtılmasında yardımda bulunduğu ve yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi. Jolie, bu sırada kamptaki  barakaların bir tanesinin içinden çıkarken görüntülendi. Bu sırada Suriyeli mülteciler Esad karşıtı sloganlar atarak, Türkiye ve Angelina Jolie’ye karşı sevgi gösterilerinde bulundular.   Jolie saat 18:30 sularında kamptan ayrıldı.

Fot: Hakan Koçman/The Epoch Times

Yoruma kapalı.