Çin’deki Vahşeti Raporlarla Kanıtlayan Kilgour ve Matas’a Nobel Barış Ödülüne Aday

Eski Kanada Kabine Bakanı ve davacı David Kilgour ve avukat David Matas (arka planda) Çin’de organları için öldürülen Falun Gong uygulayıcıları hakkında yeniden düzenlenen raporlarını açıklarken 31/01/2007

Çin Hükümetinin sebeb göstermeksizin tutukladığı Falun Gong uygulayıcılarının izni olmadığı halde zorla organlarını çıkarıp sattığı iddia edilmekteydi, bu durumun gerçek olduğuna dair bir çok kanıta rağmen Çin Hükümeti durumu redetmekteydi.

İki Kanadalı insan hakları mücadelecileri olan David Kilgour ve David Matas, Çin’de Falun Gong uygulayıcılarına işlenen organ çıkarma suçları hakkında inceleme yaptılar ve bu iddiaları kanıtladılar,bu araştırmaları ile de Nobel Barış Ödülüne aday gösterildiler.David Matas ve David Kilgour’un Raporu

MP Boris Wrzesnewskyj, Nobel komitesine aday verirken, Matas ve Kilgour ödüllendirildiğinde, “dünya şunun farkına varacak – özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü vicdanın barışçıl eylemleri sayesinde kazanacaktır. ”

“İki David ile yıllardır tanışıyor olmak ve onları tekrar görmek benim için bir zevktir. Onlarla çalışmalarımdan da belli oluyor – bu ikili öyle inanılmaz cesur adamlar ki korkunç adaletsizliğin yanında olmak ve onu izlemek yerine ona karşı bir şeyler yapmaya karar veriyorlar. ” dedi Wrzesnewskyj Salı günü bir röportajda.

Eski kabine bakanı ve baş savcısı Kilgour, Latin America, Africa ve Asya-Pasifik dışişleri bakanıydı. Matas ise insan hakları avukatı, Order of Canada’nın bir üyesi ve sekiz kitabın yazarı.

İkisi de İnsan Hakları için Uluslararası Örgüt’ün 2009 İnsan Hakları Ödülü alıcısı, aynı zamanda Çin Komünist Partisi’nin kar amaçlı olarak canlı Falun Gong uygulayıcılarından organ çalma olayında yaptıkları araştırmaları da takdir edildi.

Wrzesnewskyj’ye göre, Matas ve Kilgour’un özverili çabaları sayesinde dünya liderleri ve vatandaşları Çin’deki Falun Gong uygulayıcılarından organ çalınması olayını daha iyi anladılar.

Kilgour ve Matas, Çin’e organ nakli için gitmekten vatandaşlarını önlemek ve vazgeçirmek için birçok ülkelere uyarıda bulundu. Yaptıkları araştırmalara göre çok sayıda zengin yabancılar organ nakli için Çin’e gitmek istiyor çünkü eşleşen bir verici yalnızca birkaç hafta içinde bulunabiliyorken diğer ülkelerde ortalama olarak 2,5 yıl sürüyor.

“Çin ile ticaret yapıyoruz fakat bazen oradaki politik sistemini, insanlığın maliyetini ve bunun ne kadar yıkıcı olduğunu unutuyoruz, ” diyor MP Wrzesnewskyj.

Matas ve Kilgour’un “kesinlikle insanlığın teşekkürünü hakettiklerine” inanıyor. Çünkü onlar “iki kişinin fark yaratabileceğini” gösteriyorlar.

2010 Nobel Barış Ödülü Seremonisi 10 Aralık 2010 Oslo, Norveç’te yer alacaktır.

Orjinal İngilizce metin

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.