Gençlerin İyi Gelişen Kişiliği ile Sigarayı Bırakmaları arasında Bağlantı olduğu Ortaya Çıktı

 

Gençler, sigaranın sağlıklarına zararlı olduğunu bilmelerine rağmen, yine de içme eğilimi gösteriyorlar. (Photos.com)

Nicotine and Tobacco Research (Nikotin ve Tütün Araştırma)’ da yayınlanan yeni bir araştırmada, sigayarı bırakan gençlerin, içenlere göre daha az sinirli ve daha az fevri oldukları belirlendi.

Yapılan basın açıklamasında Missouri Üniversitesi’nden Andrew Littlefield, araştırmadaki verilerden anlaşıldığı üzere, bazı gençlere göre sigara içmenin dürtüsel bir durum olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, 18 yaşlarındaki gençlerin, sağduyularını kullanmadan ve oluşacak tüm negatif sonuçlara aldırmadan, anlık kazanıma rağbet ettiklerini belirtiyor.

Gençler, sigaranın sağlıklarına zararlı olduğunu bildkleri halde, yine de içme eğilimi gösteriyorlar. Bunun yanısıra, daha az fevri davranışlar gösteren gençlerin ise, daha çok sigarayı bırakan kişiler olduğu görülüyor.

Araştırmacılar, çalışmalarını yaparlarken, 18 – 35 yaş aralığında sigara içen bir grup ile yine aynı yaş aralığında sigarayı bırakmış kişilerden oluşan bir grup üzerinde çalıştılar.

Sigara içenlerin daha sinirli ve fevri kişiler oldukları görülürken, özellikle 18 – 25 arasında olan ve sigarayı bırakmış olanların davranışlarında, büyük bir iyileşme görüldüğü gözlendi. Yaş ilerledikçe ise, sigara içmenin arkasındaki nedenin, kişilik özelliklerinden daha çok, alışkanlık gibi başka faktörlere bağlı olduğu görüldü.

İleriki yaşlarda sigara içmeyi motive eden ve bağımlılık yaratan şeylerin, alışkanlık, şiddetli istek, kontrol ve tolerans kaybı gibi, kişilik özelliklerinden daha farklı durumların neden olduğu belirtildi.

Çalışma “Sigarayı Bırakma ve Genç Erişkinlerde Kişilik Değişimi” olarak adlandırılıyor.

Orjinal ingilizce metin

İlgili Haberler:

Alkol Problemini Düzeltmek için İşleyen Hafızayı Güçlendirmek

 

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.