Uluslararası Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü Sergisi Ankara’da Başladı

Uluslararası Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü (Zhen-Shan-Ren) Resim Sergisi, 24 Aralık-2 Ocak tarihlerinde Çağdaş Sanatlar Merkezi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda tablolarını sergiliyor.

Ankara’da devam eden Zhan Shan Ren (Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü) sergisinden

2004 yılından bugüne kadar dünya çapında 40’dan fazla ülkede 200’ün üzerinde şehirde düzenlenen ve sergilendiği her yerde büyük yankı uyandıran, toplumun her kesiminden büyük takdir ve beğeni toplayan Uluslararası Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü (Zhen-Shan-Ren) Resim Sergisi, 24 Aralık 2018- 2 Ocak 2019 tarihleri arasında Ankara’da Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda  ücretsiz olarak halka kapılarını açıyor.

Ankara’da devam eden Zhan Shan Ren (Doğruluk-Merhamet-Hoşgörü) sergisinde ziyaretçiler resimleri izliyor.

Sergi, Çin kökenli beden ve zihin gelişimine yönelik bir qigong uygulaması olan Falun Dafa‘yı konu alıyor. Antik kökenli olan uygulama yöntemi, ilk kez 1992 yılında halka Usta Li Hongzi tarafından öğretilmeye başlanıyor. Uygulamanın sağlığa çok iyi gelmesi ve kişileri içsel huzura kavuşturması sayesinde çok kısa sürede ağızdan ağıza yayılarak 100 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Başlangıçta Çin hükümeti tarafından destek görürken, meditasyona ilginin artmasıyla ve Çin hükümetinin parti üye sayısından daha fazla kişinin uygulamaya başlamasıyla, bir tehdit olarak algılanıyor ve uygulamaya karşı bir baskı uygulanarak, yasaklanma yoluna gidiliyor. Kendilerine hem içsel hem de bedensel sağlık açısından birçok fayda sağlamış olan Falun Dafa uygulamasından vazgeçmek istemeyenler ise daha sonra acımasız bir zulüm görmeye başlıyor. Falun Dafa uygulayıcıları, 1999 yılından beri bu zulüme doğruluk, merhamet ve hoşgörü prensipleri altında sarsılmaz bir irade ile direnç gösteriyorlar. Bu direnci, birçok kişinin başka konularda yaptığı gibi saldırganlık yoluyla değil, aksine güzel bir anlatım yolu olan sanat yolu ile ifade ederken, yaşanan insanlık dramını ve uygulamanın getirdiği güzellikleri tüm dünyaya duyurmaya çalışıyorlar.

Sergide, Çin’de yaşanan zulmü öğrenen ziyaretçiler, yaşananlardan derin üzüntü duyduklarını belirttiler.

Sergide, tümü Falun Dafa uygulamasını yapan dünya çapında çeşitli başarılara ulaşmış Çinli ve Batılı sanatçıların eserleri bulunuyor. Sanatçıların arasında, Çin’de halen devam eden zulümden Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşları sayesinde kurtulmayı başarabilmiş sanatçıların eserleri de yer alıyor.

Sergi ile birlikte daha çok insanın bu yaşanan dramdan haberdar olması ve bu akıl almaz zulmün bir an önce durdurulabilmesi amaçlanıyor. Gerçekleşen zulmün içerisinde, beden sağlıklarına en üst seviyede ulaşabilmiş olan Falun Dafa uygulayıcılarından zorla canlı organ toplama eylemi de bulunuyor.

Amerika’nın Sesi gazetesi, bazı ziyaretçiler ile röportaj yaparken.

Sergi boyunca her gün öğrenmek isteyenlere ücretsiz olarak Falun Dafa meditasyon egzersizleri gösteriliyor. Uygulama ile ilgili her türlü dökümana ve Falun Dafa sitesinden ücretsiz olarak ulaşılabiliniyor.

Yer; Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu
Adres; Kennedy Caddesi No:4 Ankara
Tarih; 24 Aralık 2018 – 02 Ocak 2019

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.