2012 Maaş Zammı %2.7 Oldu

Maaş Zammı Enflasyona Endekslendi: %2.7

2012 Maaş Zamları Belli Oldu

Memurlar, sözleşmeliler ve emekliler, enflasyonun Aralık ayında  yükselmesi nedeniyle yüzde 2.7 maaş zammı almaya hak kazandı.

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin 2012 maaş zammı belli oldu. Temmuz-Aralık döneminde Bütçe Kanunu kapsamında yüzde 4 oranında zam alan devlet memurları, Aralık ayı enflasyonu nedeniyle yüzde 2.7 ek zam alacaklar.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Aralık ayı tüketici fiyat artışı sonrasında Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu da yüzde 6,78 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Aralık ayı tüketici fiyat artışı sonrasında Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu da yüzde 6,78 olarak gerçekleşt iBöylece, devlet memurları ve sözleşmeliler, yüzde 4’lük ikinci yarı yıl zammının üzerine yüzde 2.7 memur enflasyon zammı alacak.  Böylelikle 6 aylık zam oranı yüzde 6.78 olacak. Memur emeklilerinin zamdan doğan maaş farkları ise Sosyal Güvenlik Kurumunca daha sonra ilan edilecek tarihte hesaplara yatacak.

Memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilmesinden dolayı, 2012 Merkezi Yönetim Bütçesinde yer alan maaş katsayıları, enflasyon farkını da karşılayacak olan memur zammı  Bakanlar Kurulu’nca yeniden belirlenecek.

İlgili Haberler:

Emekliler Ne Kadar İntibak Zammı Alacak ?

Kamu Çalışanları Grevdeydi

İntibak yasası ile 405 bin memurun maaşında artış olacak

1 Milyon 800 Bin Emekliye Zam Müjdesi

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.