Ankara Barosu Şiddet Mağduru Kadın Ve Çocuklara Avukat Tahsis Edecek

SHÇEK ile Ankara Barosu Başkanlığı arasında ”Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklara Destek Olabilmek Amacı İle İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Protokol” imzalandı.

Ankara Barosu, SHÇEK’e bağlı Ankara’daki sığınmaevlerinde kalan kadın ve çocuklara, hukuki süreçler, karşılaşılan engeller gibi konularda hukuki bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek.

Baro, ayrıca sığınmaevlerinde kalan kadın ve çocuklara hukuki danışmanlık hizmeti de verecek.

Protokol, şiddet mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz avukat görevlendirilmesini de kapsıyor. Buna göre, sığınmaevlerinde kalan kadın ve çocuklara, hukuki işlem yapmak üzere avukata ihtiyaç duyması ve gerekli şartları taşımaları halinde Ankara Barosu Adli Yardım Merkezi aracılığıyla ücretsiz avukat görevlendirmesi yapılacak.

Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu bu projeyle önemli bir işbirliğinin sağlandığını ifade etti. Protokole ilişkin ayrıntıları gelecek günlerde açıklayacaklarını kaydeden Feyzioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla protokolü bugün imzalamak istediklerini söyledi. Feyzioğlu, “Ankara’da şiddete uğrayan hiç bir kadın yalnız kalmayacak. Ankara Barosu avukatları olarak bizler, kadınlarımızı her an koruyacağız. Bu bana göre toplumsal bir özür dileyiş projesidir. Şiddete uğrayan, öldürülen, ırzına geçilen, taciz edilen kadınlardan özür diliyoruz ve bundan sonra onları koruyacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu. Protokol kapsamında, şiddete uğrayan kadınların her an yanında bir avukat olacağını anlatan Feyzioğlu, protokol ile kadın ve çocuk hakları konusunda toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Feyzioğlu, “Ankara’da haklarını bilmeyen kadın bırakmayana kadar projeye devam edeceğiz” dedi. Baro Başkanı Feyzioğlu, bir gazetecinin protokole ilişkin sorusu üzerine, Baronun bir telefon numarası ilan edeceğini ve o telefonu arayan şiddet mağduru kadın ya da çocukların, bulundukları yerden Baro tarafından alınacağını anlattı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.