Bingazi’den Erdoğan’ın Sözlerine Sert Yanıt

(Getty Images/AFP/MAHMUD HAMS)

Libya konusu ile ilgili olarak, geçen hafta Erdoğan’nın “Londra’daki muhaliflerin silahlanmasına karşıyız” sözleri bir grup muhalif tarafından çok sert bir şekilde eleştirildi. Bingazi’deki Türk konsolosluğuna muhalifler tarafından saldırı düzenlendi.

Bugün öğle saatlerinde muhaliflerden 400 kişilik bir grup Türk konsolosluğuna giderek kapıları tekmelediler ve kapıdaki tabelayı söktüler. Türk bayrağının indirilmesini aksi takdirde kendilerinin zorla indireceğini söylediler. Konsolosluk kapısındaki tabelayı sökerek üzerine bastılar. Başbakan Erdoğan aleyhine yarım saat boyunca sloganlar atıldı. Sloganlar “’Devrimciler silahlanmak istiyor”, “Erdoğan Kaddafi ile diyalog yapma”, “Nerede Türk halkı, nerede Erdoğan”, “Erdoğan yatma, Misrata’ya bak…’ şeklinde idi. Aralarında avukatların ve savcılarında bulunduğu grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Sadece bununla yetinmeyip yardım için gelen bir Kızılay gemisinin yükünü indirmesine de engel oldular. Geminin yükünü indirmesine izin vermediler ve bunun üzerine gemi açıkta beklemek zorunda kaldı.

Yoruma kapalı.