Hamburg’da Salgın Hastalık Can Almaya Devam Ediyor

(Getty Images/AFP/Andreas Rentz)

EHEC salgını Almanya’da can almaya devam ediyor. Ölümler artıyor. Almanya hükümeti Hamburg’da salgının yoğun olduğu bir okulda 10. Sınıflar tatil oldu.

Tıp dünyasının çaresiz kaldığı ve hasta sayısının şu anda bini geçtiğini kaydeden uzmanlar, en fazla hastanın bulunduğu Hamburg’da artık hastaların komşu şehir ve eyaletlere sevkedildiğini belirttiler. Hastalığın ilerleyen safhalarının böbrek yetmezliğine neden oluyor ve daha sonra hasta hayatını kaybediyor.

Yoğun bakımdan kurtulamayarak ölen hastaların sayısı 14 oldu. Virüs Ülkenin kuzeyinde yoğunluk gösteriyor. Son bir hafta içinde bulantı, kusma ve karın ağrısından şikayet ederek hastaneye kaldırılan yüzlerce kişi var. Hastalığın ciddi boyutlara ulaştığını belirten Hamburg Üniversitesi Hastanesi (UKE)Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Debatin, halen yoğun bakımda 4 genç ve 1 yetişkin olduğunu belirterek, “Hepimiz kendimizi gençleri de kaybedebileceğimize hazırlamalıyız.” dedi

Hastalıktan korunmak için doktorlar çiğ sebzeden özellikle de salatalık,domates ve maruldan uzak durulması gerektiğini söylüyorlar. Bunun dışında hijyene dikkat edilmesi ve ellerin sık sık yıkanmasını tavsiye ediyorlar.

Ülkede salatalık, domates ve marul satışları bayağı bir azalmış durumda.

Uzmanlar hastalık ile ilgili yeni tedavi yöntemleri geliştirmeye çalışıyorlar.

 

Yoruma kapalı.