E.Coli Virüsü İle Başımız Dertte

(Getty Images/Richard Jung)

Hafta sonu Almanya’da E.Coli salgını ile ilgili hafta sonu aşağı Saksonya eyaletinde bir çiftlikte yetişen soya filizi ve fasulye çeşitlerinden kaynaklandığından şüphe edilmişti. Çiftlik kapatılıp tüm ürünler toplatıldı. Ayrıca Almanya’nın tarım bakanı soya filizi yenmemesi için halka çağrıda bulunmuştu.

Çiftlikten alınan ve yapılan testler soya filizinin de masum olduğunu kanıtladı. Alman çiftliğinden alınan numuneler üzerinden yapılan testler sonucu virüsün kaynağının soya filizi olmadığı belirlendi.

Çiftlikten alınan 23 örneğin test sonucu negatif olarak tespit edildi ve 17 numunenin analizi devam ediyor.

10 Avrupa ülkesinde ve ABD’de görülen bakteri 23 kişinin ölümüne ve en az 2150 kişinin hastalanmasına neden oldu ve hiçbir antibiyotiğe cevap vermiyor.

İspanya Almanya’dan Tazminat İsteyeceğini  Bildirdi

Madrid, 2 Haziran 11 (T.A.K): İspanya, Avrupa’da 17 kişinin ölümüne yol açan bakterinin kaynağı olarak İspanyol salatalıklarını işaret eden Avrupa Komisyonu ve Almanya’yı eleştirerek, tazminat isteyeceğini bildirdi.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, bir Alman bakanının bakterinin kaynağının İspanya’da üretilen salatalıklar olmadığını açıklamasından sonra Avrupa Komisyonunun yavaş davrandığını söyledi. Zapatero, Ulusal Radyo’ya yaptığı açıklamada, Alman federal hükümetinin iddialardan tamamen sorumlu olduğunu belirterek, İspanya’nın “inandırıcı bir açıklama ve uygun tazminat” talebinde bulunacağını kaydetti.

Yoruma kapalı.