Suriye’deki Elçiliklerimize Yapılan Saldırılar

CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu

CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, Suriye’de Türk Büyükelçiliği ve Türk Konsolosluklarına saldırı düzenlenmesi ile ilgili parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Loğoğlu “Suriye’nin uluslararası sözleşmeler gereği, yabancı temsilcilikleri koruması temel görevlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye’deki Büyükelçilik ve Başkonsoloslukları aslında Türkiye topraklarıdır. Onlara yapılan saldırı, Türkiye’ye yapılan saldırıdır” diye konuştu.

CHP’nin, demokrasi ve özgürlüklerden yana olduğunu söyleyen Loğoğlu, bunun Suriye için de geçerli olduğunu, Suriye rejiminin demokrasi yönünde değişmesi ve Esad’ın iktidardan ayrılması gerektiğini düşündüklerini; ama bunu Suriye’nin içişleri olarak gördüklerini ifade etti. Loğoğlu ayrıca, kendisiyle olan görüşmelerinde Esad’a şiddetin son bulması gerektiğini söylediklerini belirtti.

CHP Milletvekili Loğoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’nin yanlış yolda olduğu kesin. Bu konuda Türkiye’nin de sorumlulukları var. Türkiye, tehdit söylemleri değil, kararlı ve sağduyulu bir yaklaşım içinde olmalıdır.

Suriye’yi tehdit eden ülke konumunda olmaktan çıkmalıyız; çünkü bu şekilde çok kolay çatışma içerisine gireriz. Konsolosluğa yapılan saldırı ciddidir.

Türkiye, Suriye içindeki tartışmalara taraf olmaktan vazgeçmelidir. AKP iktidarı iç çekişmeleri ağırlaştıran söylemleri sürdürmektedir. Suriye’deki çalkantıların büyümesi, Türkiye’nin güvenliği açısından da, bölge içinde sorunlar yaratır. Pişman olacağımız davranışlardan kaçınmalıyız.”

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.