Kaspersky’dan Siber Kıyamet Uyarısı

Kaspersky, ‘Yüzyıllar Öncesi Hayatımıza Geri Dönebiliriz ‘ Dedi

 

Eugene Kaspersky- Wikipedia

Brüksel’de yapılan ‘‘2. Digital Gündem Kurultayı’’nda konuşma yapan Kaspersky Lab. CEO’su Eugene  Kaspersky, şu anda kullanılmakta olan yazılımların geleneksel silahlar kadar tehlikeli oldukları uyarısında bulundu.  Kaspersky  göre endüstriyel yazılımlar yeniden tasarlanmazsa tekrar mum ışığında aydınlandığımız, at sırtında yolculuk yaptığımız günlere geri dönebiliriz.

 

Halen dünyada ‘Güvenli içerik çözümleri alanında lider marka olan Kaspersky Lab. CEO’su ve eş başkanı olan Eugene Kaspersky ‘‘2. Digital Gündem Kurultayı’’nda günümüzde dünyada yükselen siber savaş tehtidi hakkında çok ciddi bir uyarıda bulundu.

 

Kısa bir süre önce Brüksel’de gerçekleştirilen digital gelecek,güvenlik, gelişim ve innovasyon konularına odaklanan ‘‘2. Digital Gündem Kurultayı’’nda konuşan Kaspersky, siber suç önlemlerine karşı artan küresel önlemleri taktirle karşıladığını ancak, aynı zamanda toplumda yıkıcı bir etkisi olacağını düşündüğü kıyamet günü senaryosunu da özetledi. Kaspersky’a göre bu tehditler ancak endüstriyel sistemlerle altyapı merkezlerinin çevrimiçi güvenliğini yeniden tasarlamakla çözmek mümkün.

 

Kaspersky, Avrupa Parlementosu ve Avrupa Komisyonu’nun ortak oturumunun ardından konuyla ilgili olarak, hükümetlerin, UN-IMPACT ve Interpol gibi bağımsız uluslararası kuruluşların , siber suçun boyutlarını anladığını ve bununla savaşmada işbirliğine başlamış olmalarının   iyi bir haber olduğunu belirttiği konuşmasında “Ancak kötü haber, şu anda kullanılan yazılımların da, geleneksel silahlar kadar fiziksel objelere hasar verebilecek şekilde kullanılabileceğidir. Endüstriyel, taşımacılık ve elektrik sistemleri, fabrikalar ve askeri üsler tehdit altında.” dedi.

 

Korkutucu olan en kötü senaryolardan birinin yüzlerce yıl geriye gidebileceğimizi, ata bindiğimiz, kağıttan kitaplar okuduğumuz, geleneksel posta ve mum ışığı kullandığımız günlere dönebileceğimiz olduğunu özetleyerek, “En kötüsü ise, şu anda bu saldırılara karşı korunmanın imkansız olması. Tüm endüstriyel sistem yazılımlarının yeniden tasarlanması gerekiyor. Bu tasarım 10-20 yıl alabileceğinden, neredeyse imkansız bir görev olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.(Sondakika.com)

 

 

 

 

 

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.