Tarabya Sahilinde Falun Gong Zulmü Hakkında Halka Bilgi Verildi

Falun Dafa meditasyonunu yapan uygulayıcılar, Çin Komünist Partisi tarafından Çin’de Falun Dafa uygulayıcılarına yapılan zulüm hakkında bilgi verdi.

İstanbul’da yaşayan Falun Dafa uygulayıcıları, dün akşam Tarabya sahilinde etkinlik düzenledi.

Etkinlikte Falun Dafa uygulayıcılarına karşı Çin Komünist Partisi tarafından gerçekleştirilen zulüm anlatıldı. Daha yakından ilgi gösteren halka endccp.com/tr imza kampanyası hakkında bahsedildi ve imza toplandı. Öte yandan bazı uygulayıcılar sahil kenarında Falun Dafa’nın 5 takım egzersizlerini yaptı.

Çin Komünist Partisi’nin Falun Gong’a yaptığı zulmü duyan bazı insanlar endccp.com imza kampanyasına imza bıraktı. Bazı insanlar zulüm hakkında detaylı bilgi istedi.

Akşam havanın kararmasıyla uygulayıcılar zulümde ölen uygulayıcıların anısına ışıktan mum yakıp, zulümde vefat eden uygulayıcıların fotoğraflarını kucaklarında tuttular.

Falun Dafa Çin’de Neden Zulüm Görüyor?

Çin’de hızla halka yayılmaya başlayan Falun Gong uygulaması, 1999 yılında 100 milyon kişinin uygulamaya başlamasıyla, Çin Komünist Partisi (ÇKP)’nin dikkatini çekti. Milyonlarca kişinin sokaklarda düzenli şekilde aynı meditasyonu uygulaması ve bu nüfusun Çin Komünist Partisi (ÇKP) üye sayısını aşması bir tehdit olarak algılandı.

1999 yılında dönemin devlet başkanı Jiang Zemin tarafından uygulamaya yasaklama emri verildi. Emrin hemen ardından karalama kampanyaları başlatıldı ve Falun Dafa’nın yok edilmesi istendi.

Uygulayıcıların herhangi bir suç kaydı olmamasına rağmen aniden evlerine baskın düzenlendi ve bir gecede binlerce kişi hapislere atıldı.

Aynı zamanda uygulayıcıların organ kalitelerinin yüksek olduğu bilimsel olarak kanıtlandığı için, devlet hastaneleri tarafından organ naklinde yoğun talep görmektedir. Çin Komünist Partisi tarafından toplama kamplarında hapsedilen uygulayıcıların; rızası olmadan organları alınmakta ve devlet hastanelerine yüksek meblağlara satılmaktadır.

Hapislerde uygulanan ağır işkenceler sonucu bugüne kadar 4476 kişinin ölümü kanıtlanmıştır ancak Kanada insan Hakları Avukatı David Matas gibi çeşitli ülkelerdeki İnsan Hakları Avukatları ve işkence kamplarına tanık olan insanlar ölümlerin akıl almaz şekilde fazla olduğunu savunmaktadır.

Aşağıdaki videoda zulmün nedenini anlatımlı video halinde izleyebilirsiniz.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.